Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Πρώτο σοβαρό τέστ

Μόλις έληξε το φιλικό με τη γερμανική Χόφενχάιμ, ομάδα που πέρσι ήτανε πρώτη μέχρι το Γενάρη στη Μπουντεσλίγκα και τερμάτισε 7η. Μία ομάδα πολύ δυνατή με αρκετά καλή κυκλοφορία. Το ματς έληξε 1-0 με ήττα του ΠΑΟ με γκολ στο 27' μετά από πούλημα μπάλας σε παράλληλη πάσα στον Σαριέγκι από τη γνωστή μας πλέον Βύντρα ΕΠΕ. Τα γενικά μου συμπεράσματα είναι πάντως θετικά. Είδαμε ένα μεγάλο μέρος των βασικών πολλοί εκ των οποίων παίξανε και 90' αν και εν μέσω προετοιμασίας. Αυτό που με ανησύχησε λίγο ήτανε η έλλειψη τροφοδότησης του επιθετικού, ο οποίος πήρε ελάχιστες φορές μπάλα. Το ματς δεν είχε ρυθμό καθώς στο κέντρο πέφτανε κορμιά(κυρίως πράσινα) και τα είχαμε οφσάιντ κάθε 1 λεπτό σχεδόν(Γαλάνης είμαι ο πούστης). Παρόλο που ακόμα είμαστε σε προετοιμασία πάντως η ομάδα είχε αρκετές αντοχές αλλά όχι και εκρηκτικότητα και δύναμη. Είχαμε την πρωτοβουλία στην αρχή του ματς και για κανα 20λεπτο η Χοφενχάιμ περιορίστηκε κυρίως σε αντεπιθέσεις.Στο β' ημίχρονο έπαιξε με τα δεύτερα και έτσι παρόλο που ήτανε πιό φρέσκιοι οι οχτροί είχαμε καλλιτερη κυκλοφορία και γενικά το παιχνίδι μάλλον ήτανε υπό τον ελεγχό μας χωρίς όμως να δημιουργούμε κάποια καλή φάση ενώ συχνά η Χοφενχάιμ είχε αντεπιθέσεις. Ο τεν κατέβασε την ομάδα με ένα 4-3-3 περίπου αλλά και 4-2-3-1 το έλεγες το οποίο δεν μπορώ να πώ οτι δούλεψε και πολύ καθώς ο Σισέ που ήτανε κορυφή ήτανε συχνά μόνος.Ατομικά τώρα
Γκαλίνοβιτς
Στη φάση του γκολ θα μπορούσε να βγεί καλλίτερα. Γενικά δεν είχε και πολύ δουλειά πάντως και όπου χρειάστηκε ήτανε σε καλή θέση.
Σαριέγκι
Εξαιρετική εμφάνιση. Αν εξαιρέσουμε την αργή του αντίδραση στη φάση του γκολ που τον κρεμάει ο Βύντρα αλλά που οκ το ξέρουμε είναι αρκετά αργός γενικά δεν μπορώ να θυμηθώ άλλο λάθος του. Καθάριζε τις φάσεις από ψηλα, πήρε κεφαλιές, έριξε ξύλο μέχρι που πέρασε και επιθετικό με μπαλιά από πάνω του και έκανε γιόμα ακριβείας με το αριστερό.
Βύντρα
Ο κλασσικός, αδιόρθωτος Βύντρα. 2 σοβαρά πουλήματα ενώ έχει προωθηθεί κιόλας, το ένα κόστισε το γκολ το άλλο μία πολύ επικίνδυνη αντεπίθεση(ναι όλοι κάνουνε λάθη Λουκά μου αλλά όχι τόσο σοβαρά με τέτοια συχνότητα).Πολλές γιόμες όταν όλη η ομάδα έπαιζε με τη μπάλα κάτω και γενικά μην τα ξαναλέμε. Αμυντικά ήτανε θετικός, έπαιξε και δεξιά όταν μπήκε ο Μπιερσμίρ στη θέση του Μουν έχοντας θετικές κινήσεις.Αν δεν έκανε τις γκέλες θα μιλάγαμε για μιά καλή εμφάνιση.
Μουν
Δεξιά όπως τον περιμένουμε. Έχει περάσει ζόρια και δεν είναι και πολύ έτοιμος ακόμα αλλά έδειξε πολύ διάθεση, αρκετά καλός αμυντικά και με καλές και συχνές προωθήσεις. Με τον Σάλπι πόσα τριγωνάκια να κάνεις δεν είναι για εκεί τα έχουμε πει. Πάντως δείχνει να είναι ικανός να καλύψει τη θέση με τη γενική του εικόνα με τρόπο σίγουρα πιό ουσιαστικό και ενδιαφερον απο τον Νίλσον και σίγουρα πιό δημιουργικό από Βύντρα. Πιστεύω πάντως οτι κάποιος θα αποκτηθεί εκεί. Θα δείξει.
Σπυρόπουλος
Αριστερά κι αυτός κλασσικά, πολλά τρεξίματα γενικά αρκετά καλός χωρίς όμως καλή συνεννόηση με Λέτο. Η αλήθεια είναι οτι από εκεί η Χοφενχάιμ έκλεινε σαν συμπληγάδες πάνω τους και συχνά πέφτανε 2-3 πάνω τους. Μου άφησε πάντως καλή εικόνα.
Κατσουράνης
Εντάξει τα είπαμε και στο προηγούμενο. Γρανάζι μεγάλο, όλες οι μπάλες από εκείνον περνάγανε, όσο ήτανε φρέσκος. Πολλές μάχες με το δυναμικό κέντρο των γερμανών, από ένα σημείο και μετά κουράστηκε και αντικαταστάθηκε στο 65 από τον Καντέ.
Μάτος
Πολύ πάθος, θέλει σαν τρελός τη θέση αλλά σήμερα έδειξε αδύναμος λίγο. Είχε κι αυτός πολλά σπρίντ και χίμαγε στη μπάλα αλλά στο κράτημα μπάλας ζορίστηκε. Η πίεση της Χοφενχάιμ τον κατέβαλε γρήγορα και από το 30 και μετά δε τον πολυακούσαμε. Αντικαταστάθηκε από τον Σιμάο νωρίς στο β' ημίχρονο.
Λέτο
Δεν του πήγε το παιχνίδι. Δε βρήκε χώρους καθόλου σχεδόν και πάντα όπως είπα πέφτανε πάνω του 2-3 παιχτες. Είναι κι αυτός ανέτοιμος και δεν μπορούσε να συναγωνιστεί τη δύναμη των χαφ και των αμυντικών που τον πιέζανε. Λίγα πράματα.
Γκάμπριελ
Είχε και το κέντρο μπροστά στα αμυντικά χαφ. Γενικά ταλαιπώρησε αρκετά τους αντιπάλους με ωραίες κοφτές τρίπλες και έτρεξε πολύ. Δεν μπορώ να πώ οτι έπαιζε σαν 10αρι καθώς πιό πολύ είχε το νού του να βοηθάει αριστερά και δεξιά παρά να προωθηθεί και να βγάλει κάθετες. Δεν είναι 10αρι το ξανάπαμε. Έκανε λίγο λιγότερα από όσα θα έκανε ένας καλός Καραγκούνης θα έλεγα. Θετικός πάντως και με πολλές αντοχές καθώς μέχρι το τέλος γύρναγε και μάρκαρε στην άμυνα.
Σάλπι
Εάν δεν τον πιάσουνε ντοπέ δεν μπορώ να βρώ εξήγηση για το πού την βρίσκει τέτοια αντοχή. Έτρεχε σαν τρελός ως το 90' από τη δεξιά πλευρά που τον είχε όμως χωρίς ιδιαίτερη ουσία δημιουργικά αφού διαρκώς είχε πάνω του κάποιον να τον πιέζει αφόρητα.Είχε κάποια πετάγματα αλλά δεν είναι για δεξιά. Ειδικά σήμερα που δεν βρήκε χώρους να κινηθεί προς την περιοχή και περιορίστηκε κυρίως στη γραμμή ήτανε ακίνδυνος, όντας ο πιό επικίνδυνος και πάλι. Είχε και μία κεφαλιά νωρίς από στημένο που έδιωξε(πώς αλλιώς)ενστικτωδώς ο Χιλντεμπραντ.
Σισέ
Λίγα πράγματα από τον Γάλλο. Προφανώς θέλει προπονήσεις για να βρεί ρυθμο. Πήρε λίγες πάσες κι αυτές στα πλάγια και έβγαλε κάποιες καλές σέντρες και σπασίματα αλλά μέχρι εκεί. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που τον είχε αγκαλιά ο Σίμουνιτς ζορίστηκε πολύ. Πίεσε πάντως κι αυτός αρκετά αλλά επουδενί σαν τον Σάλπι.Αντικαταστάθηκε από Πετρόπουλο
Αλλαγές
Σιμάο
Πρώτος μπήκε ο Σιμάο που έδειξε γιατί είναι αναντικατάστατος δυστυχώς για τον Μάτος. Εκεί που ο βραζιλιάνος αγκομαχούσε ν ακοθμπήσει μπάλα ο Σιμάο ήτανε μέσα σε όλες τις φάσεις με αυταπάρνηση τσετσενου αυτονομιστή ζωσμένου με εκρηκτικά. Μόνο ο τρόπος που σταμάτησε αντεπίθεση φωτιά απλά τζαρτζάροντας τον αντίπαλο παίχτη πετώντας τον 2 μέτρα δίπλα χωρίς να πάρει κάρτα δείχνει οτι το παιδί τη θέση την έχει για πλάκα.Ειδικα δε σήμερα έιχε και εξαιρετικές μεταβιβάσεις ακόμα και με τη μία. Εάν συνεχίσει έτσι ή θα φύγει ή θα πάρει τη φανέλα του βασικού σπίτι και θα αφήσει τους άλλους τρεις να κουρεύονται.
Καντέ
Μπήκε πάλι ως αναγκαστική αλλαγή στα αμυντικα χαφ για να ξεκουράσει τον Κατσουρ. Έδειξε πάλι θετικά στοιχεία με ωραίες πάσες και τοποθετήσεις σε μία θέση που θεωρητικά δεν έχει και με αντιπάλους δυνατούς. Αποβλήθηκε λόγω τσακωμού στο τέλος με αλλαγή και στη θέση του μπήκε ο Μαχλελής.
Μπιερσμίρ
Με 2 προπονήσεις με την ομάδα τον έβαλε ο Τεν να παίξει στη θέση του Μουν(δεξιά πήγε ο Βύντρα). Δεν είχε και τόση δουλειά, έβγαλε μία πολύ ωραία κάθετη με εξωτερικό δεξι στον Σάλπι. Γενικά φάνηκε ψύχραιμος και γρήγορος αλλά λίγο αδύναμος. Θα δείξει.
Πετρόπουλος
Αντικατέστησε τον Σισέ για 10 λεπτά και είχε ένα καλό αριστερό σουτ μετά από κάθετη του Σιμάο παρακαλώ! και μία κεφαλιά που ήτανε αρκετά άστοχη. Κατάφερε πάντως να φανεί σε 10' σχεδόν όσο και ο Σισέ σε 80'.
Χριστοδουλόπουλος
Μπήκε για λίγο στη θέση του Λέτο χωρίς να δούμε και τίποτα ιδιαίτερο.

ΥΓ.
Η κλήρωση μας πήγε καλά για τώρα. Η σπάρτα είναι καλή πελάτης. Ας ελπίσουμε να ψωνίσει τα γκολάκια της και φέτος. Προς το παρόν τελικό τεστ με Γκλαντμπαχ τη Δευτέρα...