Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Πάρε τον Μενσά και διώξε τον Λουκά

Επειδή μερικοί μερικοί ήτανε σε κοινωνικές εκδηλώσεις και χάσανε το φιλικό χθες, αλλά παρόλο που κοροιδεύουνε τους φίλους τους που τα βλέπουνε καιγόντουσαν να πάρουνε ραπόρτο, θα τους το γράψω εδώ να μην αγχώνονται. Θα μιλήσω κυρίως για το α' ημίχρόνιο(sic) γιατί το δεύτερο εκτός που λόγω κόπωσης και αλλαγών είχε πολύ χάλια ρυθμό, δεν το είδα πολύ γιατί είχα κι εγώ μιά κοινωνική υποχρέωση. Λοιπόν να βγάλω μια στιγμή τα κλισέ από τη μέση. (Η ομάδα εμφανώς ήτανε ακόμα σφιγμένη σε σχέση με τους άλλους που αρχίζουνε σε μια βδομαδούλα επίσημα. Λείπανε όλες οι μεταγραφές(πλην του Καντέ που έπαιξε σαν αμυντικό χαφ όμως. Είχε βροχή και ήτανε βαρύ το τεραίν. Παίξανε πολλοί νέοι και σε άλλες θέσεις.) Αυτά.
Πάμε στην ουσία τώρα. Η ομάδα βγήκε με το αναμενόμενο 4-2-3-1 με Γκαλίνοβιτς, Βύντρα Γιόσου αμυντικούς κεντρικούς, Σπυρό αριστερά και Παντίδο δεξιά(το παιδί είναι στόπερ κανονικά). Στα αμυντικά χαφ είχε Καντέ και Μάτος με τον δεύτερο σε πίο δημιουργικό ρόλο, αριστερά Ρούκα δεξια Γκάμπριελ κεντρικό Κάρα και μπροστά μόνος ο Σάλπις. Γενικά αυτά που είδα είναι μία διάθεση να παιχτεί πολύ η μπάλα χαμηλά και με τη μία, κατι που βγήκε αρκετά με ωραίους συνδυασμούς κυρίως από Μάτος, Κάρα Σάλπι, Γκάμπριελ και Ρούκα. Θετικό αν σκεφτεί κανείς πόσο νωρίς είναι. Πίσω τα πράγματα ήτανε λίγο πιό άσχημα με ένα κατα συνθήκη δεξί μπακ που δεν είχα δύναμη ταχύτητα και προωθήσεις και με το κλασσικό δίδυμο που και λόγω έλλειψης προπονήσεων συχνά τους έκανε άλογα ειδικά ένας Ιβοριανός που γενικά σκοράρει πολύ λέει στο Ελβετικό πρωτάθλημα και ήτανε όντως ταχύτατος, δυνατός και τεχνίτης. Το σκορ ήρθε 2-1 με πολύ ώραίο γκολ απο Σάλπι(αριστερο στη γωνία μετά από στροφή 180 μοιρών από το ύψος της μεγάλης περιοχής και με πέναλτι (που δεν ήτανε) που Μετουσίωσε(πάρε και το δημοσιογραφικό σου κλισέ) σε γκολ ο Κάρα, ύστερα από μακροβούτι του Ά(ι)ντε. Είχε ακυρωθεί και γκολ του Ρούκα ως οφσάιντ μετά από υποδειγματική(κι ένα κλισεδάκι μπόνους) αντεπίθεση και πάσα του Σάλπι. Το γκολ οι οχτροί το πέτυχαν προς το τέλος αν και είχανε χάσει μερικά άχαστα νωρίτερα(ένα μάλιστα με ευγενική χορηγία της ΒΥΝΤΡΑ Ε.Π.Ε. σε πισογύρισμα.)
Κριτική παιχτών
Ο Γκαλίνοβιτς ήτανε μέτριος και γενικά ασταθής. Του έλειπε μάλλον η αυτοσυγκέντρωση.
Το αμυντικό δίδυμο ήτανε αρκετά μέτριο κι αυτό, με αποτέλεσμα να κράζουνε όλοι σήμερα για ανάγκη ενίσχυσης.Φως φανάρι. Γιόσου αργός, Βύντρα καλλίτερος αλλά με την κλασσική γκέλα του και γενικά οι μόνοι μου φαίνεται να έχουνε πιό εύκολη τη γιόμα παρά την πάσα στα 5 μέτρα στον Μάτος.(μακριά από μας Λουκά μου κι όπου να ΄ναι. - ναι Γιόσου μου διώχτηνα την πόρνη κι όπου πάει). Ο Παντίδος δεν κρίνεται γιατί δεν έχει καθόλου τη θέση αυτή.Φιλότιμος πάντως έτρεχε αρκετά. Σπυρόπουλος ανέβαινε αρκετά χωρίς επιτυχία πάντα αλλά γενικά είχε θετική εικόνα. Καντε στα αμυντικα χαφ, μεγάλη έμπνευση. Μου φάνηκε αργός σε κάτι φάσεις που έπρεπε να κυνηγήσει αντιπάλους αλλά μου φάνηκε επίσης οτι την πάσα την έχει.Και τη συρτή και την ψηλή διαγώνια, που τα λοιπά σέντερ μπακ μάλλον και στο Προ Εβο θα τη θεωρούνε επιτυχία. Δε λέω άλλα προς το παρόν γιατί πρώτη φορά έπαιξε εκεί και τελευταία μάλλον.
Μάτος για μένα ο κορυφαίος του γηπέδου. Έκανε τα πάντα έβγαλε και τις πάσες στα 2 γκολ, Κάτι που έχει δείξει οτι έχει στα ματς στα πλει οφ κυρίως, με άλλον ένα κόφτη δίπλα του. Γενικα μηχανάκι, παθιασμένος και θα είναι μεγάλο κρίμα να μην παίζει φέτος. Μέχρι και ο Τεν Κάτε είπε οτι θα γίνει μάχη εκεί με τους άλλους 3. Κάρα επίσης όργωνε κλασσικά. Ρούκα είχε αρκετές επιπόλαιες ενέργειες, στο γκολ του πήρε τη μπουκιά απ το στόμα ο Σάλπι(ερχότανε καρφωτό τρέιλερ να το στείλει περιστέρια) αλλά γενικά είχε πολύ κίνηση και ταχύτητα και έβαλε και το ακυρωθεν γκολ. Γκάμπριελ αρκετά θετικός κάλυπτε πολύ και ώς δεξί μπακ και είχε καλές κινήσεις και πάσες. Και Σάλπι σε μεγάλη φόρμα. πολύ τρέξιμο, πολλές φορές κίνηση για να πάρει κάθετη απο Μάτος και γενικά πολύ θετικός. Με Σισέ μαζί θα κάνουνε ωράιο δίδυμο άμα συνεχίσει έτσι.
Για Τεν Κάτε θα μιλήσω μετά τη δευτέρα και το ματς με Βασιλεία.- ..

ΥΓ. Τόσο καιρό δεν είχαμε ακούσει κουβέντα για τον Γκανέζο Μενσά απο την Γκόλντεν Τημ με τα απίστευτα φυσικά προσόντα. Όπως φαίνεται η αποτυχία να πάρει κάποιον αμυντικό τον έβγαλε στη φόρα από τις φυλλάδες. Θα επανέλθω και γι αυτό από δευτέρα.

2 σχόλια:

Faust είπε...

Δε μας νοιάζουν τα περί κοινωνικών υποχρεώσεων,τι σκατά ρεπορτάζ κάνεις?

Ωραία τα γράφεις, μπας και είσαι ο Σκόκας?

Τι είναι ο Ιβοριανός?

Καλά δείγματα χθες, όντως ο Μάτος πρέπει να πάρει ευκαιρίες...Άμυνα εχω βαρεθεί να τους βλέπω αυτούς τους 2...

bill είπε...

Από Ακτή Ελεφαντοστού(Ivory Coast).H άμυνα θέλει κόσμο οπωσδήποτε. Εκτός και αν είναι αποκάλυψη ο Καντέ ή παίζει με Κατσουράνη στα μπακ(πιό πιθανό το δεύτερο). Παίζει πάντα και Μπιερσμίρ.Λογικά η Γκετεμποργκ θα προτιμήσει να τον δώσει τώρα και να βγάλει κάποια λεφτά από το να τον χάσει τσάμπα το Γενάρη.Θα δείξει...