Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Νέο φιλικό, νέες εντυπώσεις

Πάει και αυτό το φιλικό στο οποίο νικήσαμε με 2-1 την Γκρόιτερ Φιρτ ομάδα β' Γερμανίας. Το ματς στο μεγαλύτερο μέρος του δεν ήτανε για να βγάλεις συμπεράσματα για την ομάδα σαν σύνολο αφού η 11άδα ήτανε πειραματική και μάλλον ο Τεν ήθελε να πάρουνε χρόνο παίχτες οι οποίοι μάλλον στα επόμενα θα είναι στον πάγκο ή την κερκίδα. Έτσι είδαμε αμυντικό δίδυμο τον Καντέ με τον Μενσά, δεξιά τον Μαχλέλη και αριστερά τον Μελίσση που όπως έχουμε πεί παίζει όλες τις θέσεις και ενίοτε κάνει και τον φυσιοθεραπευτή. Στα χαφ πήραμε μία πιό σοβαρή ιδέα καθώς ξεκίνησε με Κατσουράνη και Σιμάο. Δεξιά ήτανε ο Νίνης, αριστερά ο Λάζαρος και σαν 10αρι ο Γκάμπριελ, με φορ τον Πετρο-γκόλ. Αυτό που είδα από τα γενικά ήτανε οτι υπήρχανε αρκετοί αυτοματισμοί και γρήγορες μεταβιβάσεις ειδικά όταν η μπάλα πέρναγε από Κατσουράνη αλλά και αρκετές αδράνειες στην άμυνα, που όμως είναι και λογικό με τη σύνθεση που είχε. Να πάρουμε πρώτα αυτούς τους 11 ατομικά και μετά θα πώ και για τις αλλαγές καθώς έπαιξαν και ο Λέτο αλλά και ο Σισέ λίγο αλλά και διάφοροι γνώριμοί μας. Α στο τέρμα ήτανε ο Καρνέζης.Λοιπόν...
Καρνέζης
Καλός αρκετά, στη φάση του γκολ που έγινε από κεφαλιά μετά από σέντρα από αριστερά δεν έχει και πολύ ευθύνη. Γενικά είχε καλές αντιδράσεις και έσωσε κι ένα παρολίγο αυτογκολ του Μενσά που παραλίγο να του το κάρφωνε γωνία.
Μενσά
Πραγματικά δυνατός σαν κορμί αλλά από εκεί και πέρα λίγα πράματα. Κακά κοντρόλ, μέτριες μεταβιβάσεις ενώ από τακτική συχνά μπερδευοτανε και έχανε τους παίχτες του. Θέλει δουλειά στην τακτική. Ενδεχομένως να είχε και τρακ. Πάντως δεν έδειξε στοιχεία για την πρώτη ομάδα.
Καντέ
Στο πρώτο ημίχρονο ήτανε μέτριος, προσπαθώντας να κάνει αρκετές μακρινές μπαλιές που δεν περνάγανε. Γενικά αυτό που φάνηκε ήτανε οτι προσπάθησε να πάρει πιό πολλές πρωτοβουλίες (με τον Μενσά δίπλα μάλλον ήτανε αναπόφευκτο να το κάνει αυτός από τα μπακ) Στο β' ημίχρονο βγήκε ο Κατσουράνης και ανέβηκε αυτός στα χαφ, όπου ήτανε καλλίτερος από το πρώτο παιχνίδι, αν και χλωμό να τον δούμε εκεί όταν πάρει παιχνίδια ο Ζιλμπέρτο και ξεπεράσει το μικροπροβλημά του ο Μάτος. Πάντως έδειξε καλή διάθεση και στα χαφ και γενικά σε πολλές μπαλιές έβγαινε πρώτος.Το να διαβάζει το παιχνίδι μάλλον είναι ένα από τα θετικά του.Επίσης σκόραρε το πρώτο γκολ με πλασέ από κοντά μετά απο κόρνερ του Νίνη.
Μελίσσης
Μάλλον η έλλειψη απαιτήσεων από αυτόν μιάς και έπαιζε σε ξένη θέση με ανάποδο πόδι του αφαίρεσε λίγο άγχος και δεν ήτανε όσο κακός φάνηκε τις προάλλες.Χωρίς αυτό να σημαίνει οτι έκανε τίποτα ιδιαίτερα θετικό. Ελάχιστες προωθήσεις, αρκετές κακές πάσες στους αριστερούς χαφ(με δεξί κι αυτό μισόκαλο τί να κάνει) και γενικά τίποτα αξιοσημείωτο. Είπαμε όποιος βρεί τον λόγο που δώσαμε λεφτά γι αυτόν τον παίχτη πέρα από μίζα κάποιου και ενίσχυση του ΠΑΟΚ να μας το πεί. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στη θέση αυτού του παίχτη σήμερα δε θα μπορούσε να είναι ο Δάρλας. Προς το τέλος μπήκε και ο Σπυρόπουλος ο οποίος πρόλαβε να κρατήσει ονσάιντ τον αντίπαλο επιθετικό σε μία κάθετη και μετά να τον κυνηγάει ενώ έχανε άχαστο τετ α τετ με Καρνέζη που ομολογουμένως βγήκε πολύ ωραία και τον ανάγκασε να πλασάρει δοκάρι και έξω.
Μαχλέλης
Ενδιαφέρων ο μικρός. Αναλογιζόμενος οτι από τους μικρούς που πήρε μαζί Ο Τεν στην πρωτη προετοιμασία μόνο αυτός και ο Μενσά συνεχίσανε και τώρα κάτι λέει. Έπαιξε δεξιά και γενικά ανασταλτικά, εκτός από το γκολ όπου μπερδεύεται με τον Μενσά για το ποιός θα πιάσει αυτόν που θα κάνει τη σέντρα, ήτανε καλός. Ψύχραιμος στην πίεση ενώ έκανε μερικά ανεβάσματα. Για να δούμε αν θα τον ξαναδούμε. Εγώ θα ήθελα πάντως.
Σιμάο
Αυτός ο παίχτης μάλλον δε θα έπρεπε να σχολιάζεται καν. Είναι τόσο σταθερός και εγγυημένος σ αυτά που τον περιμένεις να κάνει και σε αυτά που τον περιμένεις να μην κάνει που εφεξής εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βάζω ένα ομοίως και σήμερα(μουτάτις μουτάντις Βαγγέλη μου όπως θα έλεγε και η Σπυριδάκης) και θα τελειώνω. Πολλά τρεξίματα, πολλά κοψίματα, μέτριες πάσες και σε αργό ρυθμό γιατί στα 1-2 δεν του βγαίνει σωστά με τίποτα. Ο γνωστός καλός κομμάντο.
Κατσουράνης
Έκανε τη διαφορά στα χαφ. Όλες οι γρήγορες μεταβιβάσεις και οι συνδυασμοί περνάγανε από τα πόδια του ενώ έτρεξε αρκετά. Βρίσκει ρυθμό και φαίνεται και στην ομάδα.Καλές πάσες και πολλά τρεξίματα και αυτός. Λίρα εκατό όπως περιμέναμε.Βγήκε αλλαγή καθώς δεν έχει ακόμα το 90λεπτο.
Νίνης
Επιτέλους! Πολύ ορεξάτος και με ρυθμό ο μικρός. Πολλά 1-2 και από δεξιά στο α' ημίχρονο και με Λέτο ώς 10αρι στο δεύτερο. Μάλλον εκεί είναι η θέση του. Ανελέητο πρέσινγκ ψηλά και πολλά σπρίντ. Λιγότερο φαντεζί και πιό ουσιαστικός. Είχε και κάποια σουτ αλλά κυρίως έδινε και έπαιρνε στο κέντρο. Μακάρι να ανέβει σιγά σιγά. Ειδικά με Λέτο κάνανε ωραία πράματα.
Γκάμπριελ
Ουδέτερη παρουσία από τον βραζιλιάνο.Μάλλον καθυστερούσε την ανάπτυξη παρά έκανε παιχνίδι. Δεν είναι 10αρι εμφανώς και έτσι δε φάνηκε ιδιαίτερα και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Λέτο.
Χριστοδουλόπουλος
Μέτρια πράματα και από τον Λάζαρο είδα. Δεν φταίει πολύ γιατί με μπακ τον Μελίσση και δίπλα τον άοσμο Γκάμπριελ πόσα να κάνει μόνος του. Έχασε μία πολύ καλή ευκαρία αλλά έχω την εντύπωση οτι έδωσε την πάσα στον Πετρό για το β' γκολ.
Πετρόπουλος
Τί να πώ γι' αυτό το παιδί! Μάλλον θα αδικηθεί σαν τον Μάτος. Πολλές μάχες μόνος του μπροστά, ωραία σπασίματα μπάλας, ωραίες κινήσεις στο χώρο και εκτελεστής. Απίστευτο αριστερό διαγώνιο πλασέ στην κίνηση με παίχτη πάνω του και 2-1. Λίγα τα ματς που δεν έχει σκοράρει. Αντικαταστάθηκε τον τελευταίο 20λεπτο απο Σισέ.
Οι αλλαγές.
Λέτο
Μπήκε στο ημίχρονο και έδωσε άλλη πνοή στην πτέρυγα. Πολύ καλή τεχνική, τρεξίματα και γενικά σχεδόν όλο το παιχνίδι γινότανε απο εκεί με το που πέρασε στο ματς. Είχε και τις τρίπλες του και τις πάσες του. Γενικά έδειξε αρκετά καλά στοιχεία, ειδικά αν σκεφτούμε οτι δεν είναι έτοιμος. Εάν συνεχίσουνε έτσι με Νίνη θα κάνουνε εξαιρετικό δίδυμο μόλις βρούνε ρυθμό και μάθουνε ο ένας τον άλλο.
Σαριέγκι
Πέρασε κι αυτός κάπου στο 55' και ήτανε ο γνωστός μας Σαριέγκι.
Μουν
Αλλού τον περιμέναμε και δεξί χαφ έπαιξε στη θέση του Λάζαρου που πήγε δεξιά όταν ο Λέτο μπήκε στη θέση του Γκάμπριελ και ο Νίνης πήγε 10αρι. Λίγα πράματα είδαμε λόγω μικρής διάρκειας συμμετοχής. Έτρεχε αρκετά να βοηθάει και πίσω. Όπως είπα το παιχνίδι γινότανε από αριστερά κυρίως.
Σισέ
Μπηκε για κανα 15-20λεπτο. Δεν πήρε καμιά καλή πάσα. Δεν τον είδαμε και πολύ. Στα επόμενα θα τον δούμε καλλίτερα.
Σάλπι
Μπήκε κι αυτός αργά στη θέση του Νίνη και ήτανε αρκετά κινητικός. Φαίνεται πολύ ορεξάτος και νομίζω θα δούμε συχνά δίδυμο με Σισέ.
Σπυρό
Μπηκέ προς το τέλος.Τα κατορθώματά του τα ανέφερα άνωθι.
Γενικά η εικόνα ήτανε καλή. Με χαροποιήσαν κυρίως ο Νίνης και ο Λέτο, ενώ και ο Πετρό δείχνει πάλι οτι μάλλον δε θα πρέπει να σαπίσει στον πάγκο. Σίγουρα πιό ουσιαστικός από Ρουκάβινα.