Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Ο παππούς, το νινί κι ο μορφονιός

Όταν παίζεις με μία ομάδα που η μόνη της ευκαιρία ήτανε μία λάθος κεφαλιά του Δάρλα προς τα πίσω την οποία βγάζει ο Γκαλίνοβιτς παρόλο που οτι πάει μέσα γράφει, τότε καταλαβαίνουμε οτι μάλλον το ματς δεν είναι και για πολλές κριτικές τουλάχιστον όσον αφορά στην άμυνα. Η ξάνθη έπαιζε με 10 πίσω και τον Σουάνη οφσάιντ, το γνωστό δηλ 4-5-(-1), με το οποίο μάλλον μόνο το 0-0 έχεις στο νού σου.Το οτι εκτός από τον Παπαδημητρίου που έπαιζε κάτι μεταξύ χόκευ επί πάγου και κατς πάνω στον Λέτο ήτανε ΚΑΙ ο Κιντάνα νομίζω δείχνει οτι η Ξάνθη δεν κατέβηκε ούτε καν με τη φιλοδοξία της αντεπίθεσης στο μυαλό. Παρόλο που η άμυνα ελάχιστα πιέστηκε και γι αυτό μάλλον δεν μπορούνε να βγούνε ασφαλή συμπεράσματα οι εντυπώσεις είναι οτι ο Μπιερσμίρ είναι επιτέλους ένα μπακ που ανεβαίνει με τη μπάλα και ξέρει να τη δώσει σωστά μπροστά, ο Γκάμπριελ μάλλον είναι καλλίτερος του φετινού Μούν(αν και θα ρθεί ο Μαρίνος από Ατρόμητο που σε 2 ματς έχει παίξει πολύ καλά κατα γενική ομολογία) και ο Δάρλας έχει αρχίσει να βρίσκει πατήματα και είχε καλή συνεργασία με Λέτο. Τώρα όσον αφορά στα πιό μπροστά, Ο Ζιλμπέρτο δείχνει αρκετά ανεβασμένος και με τάση να παίρνει πιό πολλές πρωτοβουλίες, μακάρι να αρχχίσουμε επιτέλους να βλέπουμε τον παίχτη που είναι αρχηγός της εθνικής βραζιλίας. Ο Κατσουράνης παρόλο που δεν ήτανε καλός στο πρώτο μέρος και γενικά δημιουργικά δε φάνηκε έκανε αυτό που είχαμε πεί εξαρχής, έδωσε ένα από τα 5-10 γκολ που περιμένουμε από αυτόν στη σεζόν με τρόπο κλασσικό. Δημιουργικά είδαμε λίγα πράγματα, καθώς η μαζική σκληρή άμυνα και το κακό τεραίν όπως είπε και ο κόουτς δεν βοηθούσανε να παιχτεί καλή μπάλα. Ο Λέτο πήρε λιγότερες πρωτοβουλίες, μάλλον κάποιος του μίλησε να μοιράζει πιό πολύ ενώ Λάζαρος και Σάλπι προσπάθησανε αλλά χωρίς σπουδαία αποτελέσματα. Ο Σισέ χθες μάλλον συνέβαλε πιό πολύ δημιουργικά παρά εκτελεστικά καθώς τροφοδοτήθηκε ελάχιστα και μία που πήγε να φύγει τον κόψανε με λάθος οφσάιντ.Δείχνει πάντως οτι βλέπει καλά το γήπεδο και πασάρει έξυπνα.Το θετικότερο όλων χθες ήτανε η επιστροφή του Νίνη στις καλές εμφανίσεις. Μπήκε αλλαγή και έδωσε πολλές λύσεις, ενώ παραλίγο και να σκοράρει 2 φορές. Γενικά είχε την εικόνα του παλιού καλού Νίνη και φάνηκε πιό λυμένος και φρέσκος. Μακάρι να πάρει παιχνίδια.
Γενικά ο ΠΑΟ έδειξε και πάλι οτι έχει πολλούς παίχτες για να κάνουνε ζημιά και φυσικά καθόλου τυχαίο οτι και οι 3 που μέχρι στιγμής έχουνε σκοράρει στο πρωτάθλημα είναι τα νέα αποκτήματα.

ΥΓ. Ελπίζω να μην ξαναβγεί ο Μπιερσμίρ για χάρη του Βύντρα από την άμυνα.Η διαφορά στην ποιότητα είναι τόσο χαώδης που δεν υπάρχει καν θέμα σύγκρισης.

4 σχόλια:

geo είπε...

εγω πάλι πιστεύω οτι η ξανθη καλα εκανε και γω αμα ημουν προπονητης οπως και συ φανταζομαι θα προσπαθουσες να χτυπησεις με αντεπιθεσεις.Μιας και το ειδα απο ποιο κοντα σου λεω φιλε βασιλη οτι οποτε προπαθησε η ξανθη να πιεσει με σκοπο να χασουμε την μπαλλα τα καταφερε.παλι αρχισαμε τις γιομες δεν με ενδιαφερει αν οι αλλοι εχουν κλειστει ας παιξουμε, με κατω την μπαλλα και ας την χανουμε.Επισης πρεπει και ο ιδιος ο προπονητης να κατασταλαξει σε 13 παιχτες και οχι σε 23 καθε φορα.Μεγαλο λαθος το γεγονος οτι αφησε απ'εξω ποδοσφαιριστες που περυσι εδωσαν στον ΠΑΟ με αποτελεσμα να μην πουληθουν στην τιμη που ηθελαν κατι πολυ φυσιολογικο οταν ο ιδιος ο συλλογος δεν τους θελει.δεν λεω οτι δεν εχουν αυτην την αξια αλλα δεν εχεις σαν συλλογος στα χερια σου κατι για να πιεσεις ωστε οι αλλοι ν'αγορασουν.Τελος αυτο με τον μουν ειναι ντροπη ολος ο κοσμος καταλαβε το νταραβερι και πρωτος απ'ολους το ειπες εσυ.Οποτε βγαινει ενα συμπερασμα:Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΒΡΟΜΑΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠ'ΑΥΤΟ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ και αυτο δεν διορθωνεται ευκολα.

bill είπε...

Ε καλά ρε φίλε τώρα αυτα τα περί βρώμας υπερβάλλεις. Κάναμε μία χάρη πέρσι με Μελισση που χρειαζότανε λεφτά ο ΠΑΟΚ(του δώσαμε και χορηγία με βγαινοπουλική εταιρία)και μας έκανε μία εξυπηρέτηση ο ΠΑΟΚ φέτος.(το περσινό 3-0 να πώ οτι το αξίζαμε και δεν είχε σχέση με αυτά τα νταραβέρια...?)Όσο για προχθές ο Κατσούρ που έπρεπε να κάνει παιχνίδι είχε τα χάλια του ενώ και ο Λάζος δεν τράβηξε.Άρα είχε άξονα μηδέν. Τώρα για τα πλάγια τα χουμε πεί. Ο Λέτο έφαγε τόσο ξύλο που φοβότανε να την ακουμπήσει και ο Σάλπι με τον Γκάμπριελ δεν το έχουνε δημιουργικά σε τόσο κλειστούς χώρους για λόγους που έχουμε πεί.Δυστυχώς όταν οι άλλοι παιζουνε με 10 άτομα πίσω θές παιχτες που να μπορούν να κάνουνε και μία τρίπλα παραπάνω. Στο κέντρο έχεις Νίνη και Κάρα. Και αριστερά Λέτο. Άντε και τον Λάζαρο και τον Ρουκάβινα λιγότερο. Δηλαδή από δεξιά δεν έχεις καθόλου ανάπτυξη. Άρα και η άμυνα παίζει με στόχο το Λέτο και τον Λάζο στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Κι αφού δεν τραβάει και ο Κατσούρ ποιός να κάνει παιχνίδι? Ο ολυμπιακός όταν έσπαγε τέτοιες άμυνες είχε από αριστερά Τζόλε και από δεξιά Γκαλέτι.Και 2 φόρ ψηλά, δυνατά στην περιοχή και με κάθετη κίνηση(Ντάρκο, Ντιόγκο) ή τον μπελούτσι που και πάσα φαρμάκι με τη μία είχε και τρίπλα. Άρα η άμυνα αναγκαστηκά άνοιγε και αριστερά και δεξιά και υπήρχανε χώροι και στον άξονα. Με τον Σάλπι δεξιά σε τέτοια ματς δεν πάς πουθενά. Εκτός αν ο Μαρίνος βγάζει μάτια και ανεβαίνει από πίσω του. Αλλά δεν το λέω γιατί θα μου πεις πάλι οτι είμαι υπεραισιόδοξος και με το δίκιο σου.

geo είπε...

Απ'όσα (αισιόδοξα) έχεις πει είναι το πιο εφικτό ο μαρίνος να πάει καλά σιγά τους ανταγωνιτσές που έχει.Οσο για τα άλλα που γράφεις απο λάθη και μαλακίες σου λέω όσα θες.Το θέμα είναι να μου βρεις την αιτία γιατί τόσα χρόνια είμαστε απο κάτω.Μήπως δεν φταίνε οι παίχτες και τα συστήματα τόσο?

bill είπε...

Δε θα ασχοληθώ να σου πώ για παρασκήνια και για το πόσα πέναλτυ δεν πήραμε πέρσι κλπ. Θα σου πώ το πιό απλό.Φέτος είναι η μόνη χρονιά που ο ΠΑΟ έχει μεγαλύτερο μπάτζετ απο τον γαύρο τα τελευταία 13 χρόνια.Κι όσο κι αν λέμε οτι δεν παίζουνε τα μπάτζετ εσυ έπαιζες με Βλάοβιτς και ο άλλος με Ριβάλντο και είχες κέντρο Μάριτς και Μικαέλσεν όταν ο άλλος είχε Τζόλε και Καρεμπέ.Από εκεί και πέρα οτι και να πείς για παρασκήνιο και συστήματα είναι απλά συμπληρωματικό νομίζω.