Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Οι τρείς Πιζάρο

Εγώ έχω ελπίδα ακόμα για παίχτη, γιατί ο Ομπάμα και ο Πάππας δε βγήκανε ακόμα να πούνε οτι έκλεισε το ρόστερ. Αφού εδώ κι ένα μήνα ακούμε οτι παίχτη δε θέλει ο Τεν και ο Πατέρας έχει πεί οτι κλείσανε οι μεταγραφές εμείς κάθε μέρα διαβάζαμε γιά άλλον. Μόλις δε βγήκε ο Τεν και είπε τέλος χθές, αρχίσανε τα δημοσιεύματα για το Γενάρη. Γιατί φυσικά και θέλουμε και σέντερ μπακ και δεξί μπακ.
Για να δούμε όμως τελικά αυτός ο παλαβός προπονητής και αυτή η άχρηστη διοίκηση γιατί δεν παίρνουνε ένα παίχτη να χαρεί και ο κόσμος? Ή έστω γιατί τους φέρανε από Ιούνιο τους άλλους και τώρα που οι ΑΕΚτζηδες κάνουνε μεταγραφικό ντεμαράζ(μα τί φράση!) εμείς συζητάμε για το Φλεβάρη. Θέλουμε λοιπόν άλλον ένα σέντερ μπακ λέει ο κόσμος. Για να μετρήσω. 1 Βύντρα. Βγάλτον δεν τονε θέλουμε. Σαριέγκι. Χάλια λέει ο κόσμος. Εγώ δε τον βλέπω και τόσο χάλια. Μιά χαρά είναι όπου έχει παίξει. Σίγουρα μία κλάση κάτω από αυτό που θέλουμε αλλά ψυχή. Καντέ. Έκανε ένα κακό φιλικό. 3 σερί καλά φιλικά. Ένα χάλια επίσημο 28 Ιουλίου. Είναι παιχτούρα? Μάλλον όχι. Είναι εμφανώς χειρότερος των προηγουμένων? Όποιος μου πεί οτι το εγγυάται να μου πεί πώς είναι τόσο βέβαιος με μόλις ένα επίσημο. Εκτός αν τον ήξερε τόσα χρόνια στη Νις. Μπιερσμίρ. 3 άτομα είπανε να αποκτηθεί οπωσδήποτε και να ρθεί άρον άρον. Τώρα ο ένας άντε να κάνει λάθος. Άντε και ο δεύτερος να κάνει κι αυτός. Και ο τρίτος στραβάδι είναι? Να πάρουμε το λαγωνικό το Νινιάδη από γαύρο αν είναι. Ο Σουηδός έχει δείξει καλά στοιχεία. Μάλλον είναι καλλίτερος των υπαρχόντων. Είναι αμυντικός επιπέδου που θα θέλαμε για την ομάδα?Όχι ενδεχομένως. Μπορεί να γίνει? Κανείς δεν ξέρει. Έχει καλή προοπτική? Μάλλον ναι. Άρα η άμυνα έχει προοπτικές βελτίωσης? Το πιθανότερο είναι ναι. Ειδικά με την προοπτική σε κάποια σημαντικά ματς να συνεπικουρείται από Ζιλμπέρτο και Κατσούρ. Το χάμερ δεν ήρθε. Σίγουρα. Θα ήτανε προτιμώτερο το Χάμερ από τον Σισέ? Σε μία ομάδα που πέρσι έχανε βαθμούς στα ματς γιατί από τις 10 ευκαιρίες που έκανε έβαζε τη μία και πίσω έκανε τη γκέλα την οποία κανένα χάμερ δεν εγγυάται οτι θα αποφευχεθεί αλλά τις περιορίζει σίγουρα, η επιλογή ήτανε να έρθει γκολτζής μεγάλου βεληνεκούς ώστε η ομάδα να καθαρίζει από νωρίς τα ματς. ένας Πιζάρο(τον οποίο μάλλον θα προτιμούσα από τον Σισέ, ως ουσιαστικότερη επιλογή λόγω στυλ). Σε μία ομάδα που πέρσι στο κέντρο είχε προβληματική κυκλοφορία από τα αμυντικά της χαφ ήρθε ο Κατσουρ. Νομίζω άνετα αξίζει στο κέντρο όσο ένας Πιζάρο.2 Πιζάρο. Και ήρθε ο Λέτο απελευθερώνοντας τον Κάρα από αριστερά. Είναι αξίας Πιζάρο ο Λέτο? Θέλει χρόνο για να το πείς. Δίνει μέχρι στιγμής το ίδιο ίσως και παραπάνω από ότι θα έδινε ένας Πιζάρο? Μάλλον ναι.3 Πιζάρο.Υπάρχει πρόβλημα στο δεξί άκρο της άμυνας? Ναι.Κλαίει κανείς που χάθηκε ο Νίλσον?Μάλλον όχι. Ο Μούν μπορεί να πάρει μόνος την πλευρά? Μάλλον όχι. Ο Γκάμπριελ είναι τόσο κακός ως δεξί μπακ? Σίγουρα δεν είναι ιδανικός. Αλλά μπορεί να αποτελέσει μία επιλογή.Είναι χειρότερος του Νίλσον? Αμυντικά ενδεχομένως. Επιθετικά? Μάλλον όχι αφού από τον Νίλσον σπάνια βλέπαμε προώθηση. Επίσης ακούγεται κάτι για τον Μαχλελή. Άπειρος, μη δοκιμασμένος. Έχει ικανότητες? Μάλλον ναι. Έχει ξαναπαίξει ο ΠΑΟ με άγνωστο δεξί μπακ και καμαρώναμε τότε αν και παίζαμε ΤΣ. Λιγκ? Μάλλον ναι. (ΧΟΥ ΙΖ ΓΙΟΥΡΚΑΣ?)Έχει ξαναπαίξει ο ΠΑΟ με άπειρο στόπερ με καλά αποτελέσματα? Μάλλον ναι. (Αγιος Νικόλαος, ΠΑΟ, Ρέιντζερς, Άιντραχτ, ΑΕΚ, Λίβερπουλ)
Οψίμως μας προέκυψε και θέμα τερματοφύλακα, γιατί λέει ο Γκαλίνοβιτς οτι πάει μέσα γράφει. Εγώ κάπου θυμάμαι πέρσι τη φράση "ο Αη Γκαλίνοβιτς μας έσωσε" αλλά τώρα μάλλον αλλάξανε τα πράματα. Είναι ντεφορμέ ο Μάριο? Μάλλον ναι. Είναι τραγικός τερματοφύλακας? Δεν το χω πολυακούσει τόσα χρόνια. Υπάρχει τερματοφύλακας της εθνικής να τον αντικαταστήσει? Μάλλον ναι. Είναι άπειρος? Αρκετά. Έχει ξαναπαίξει ο ΠΑΟ με άπειρο τερματοφύλακα στο παρελθόν με καλά αποτελέσματα?Μαλλον ναι. Έχει ο Τζόρβας το ίδιο ταλέντο και στην κηπουρική? Μάλλον όχι.
Και ως επίλογο
Έχει ξαναδεί οπαδός στην ηλικία μου(28) τόσους παίχτες τέτοιου βεληνεκούς μαζεμένους στον ΠΑΟ? Μάλλον όχι. Πρέπει να γκρινιάζουμε τόσο? Μάλλον όχι.Μπορεί να έχει η ομάδα μέσα σε 2 χρόνια ένα πρωτοκλασάτο σε κάθε θέση? Μάλλον όχι. Έχει αρκετούς? Μάλλον ναι.

ΥΓ. Όσο για τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε στο πρωτάθλημα I quote:
(Αλλιώς ονειρευόμαστε τον ΟΣΦΠ! - οπαδοί ΟΣΦΠ, Καραισκάκη μετά από πρόκριση σε ομίλους ΤΣ. Λιγκ)
(Ούτε στα πιό τρελά μου όνειρα δεν το φανταζόμουν αυτό - Πρόεδρος ΑΕΚ μετά από πρόκριση σε ομίλους Γιουρόπα Λιγκ επί της παντελώς άγνωστης Βασλούι.)
(Αξίζαμε κάτι διαφορετικό - Προπονητής ΠΑΟΚ μετά από αποκλεισμό στο Γιουρόπα Λιγκ από Χέρενφεν.)
ΥΓ. Κι εγώ θέλω τον Νταμπό δεξί μπακ και τον Μαρτσένα στην ομάδα. Αλλά δεν μπορώ να λέω οτι δεν έγιναν μεταγραφές μεγάλες. Νομίζω οτι για το πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατή η ομάδα. Στην τελική έχουμε πάρει πρωτάθλημα με τον Ζουτάουτας και τον Μικαέλσεν.Είναι εφικτό να το πάρουμε? Σίγουρα. Είναι σίγουρο οτι θα το πάρουμε? Όχι. Η Ρεάλ του Κακά και του Κριστιάνο έχει κάνει τις καλλίτερες μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου μέσα σε μία σεζόν? Μάλλον ναι. Είναι σίγουρη οτι θα το πάρει? Μάλλον όχι.
Είναι η ομάδα δυνατότερη από οτι η Τσέλσι? Σίγουρα όχι. Πίστεψε κανείς οτι υπήρχε ποτέ περίπτωση να γίνει? Θέλω να ελπίζω πως όχι. Για καθαρά ευγονικούς λόγους...

2 σχόλια:

Harry είπε...

Οσων αφορα τον Γιουρκα και τον Αγ Νικολαος-....-Λιβερπουλ εχεις απολυτο δικιο, αλλα ομως φοβαμαι οτι χρησιμοποιεις αυτα τα 2 παραδειγματα για να βγαλεις ενα υπερβολικα αισιοδοξο συμπερασμα. Θα ηθελα να σου θυμησω 2 πραγματακια

1. ηταν και οι 2 ελληνες με οτι αυτο σημαινει (γνωριζαν που ερχοταν και τι σημαινε για την καριερα τους αυτο, γρηγορη προσαρμογη κτλπ)

2. ηταν και οι 2 αμυντικοι. Αυτο το λεω για 2 λογους (μανια με το 2 σημερα!!)

α) ειχαν την ευκαιρια να παιξουν διπλα στον χενρικσεν (οπου τελικα και μια κουκλα απο καταστημα ρουχων να εβαζες διπλα του να παιξει, καλα θα επαιζε)
β) ειχαν την ευτυχια να παιξουν σε μια ομαδα που επαιζε με πολυ προσοχη στην αμυνα και με αλληλοκαλυψεις.

Ο σημερινος παναθηναϊκος (καλος ή κακος) δεν μου θυμιζει και παρα πολυ εκεινη την ομαδα σε νοοτροπια. Τουλαχιστον δεν πληττουμε! Πιστευω ολοι θα θυμαστε τις γκρινιες για του τσου-τσουκου ball.
Επισης, σε εκεινη την ομαδα θυμηθειτε λιγο ποσοι παικτες (ταλεντα, μεγαλες μεταγραφες κτλπ) ηρθαν για να παιξουν σε αλλες γραμμες και δεν καταφεραν να κανουν ο,τι περιμεναμε.

Θα αλλαξω λιγο θεμα και να πω κατι για τον Λετο. Πιστευω οτι εχει τη δυνατοτητα να προσφερει πολλα περισσοτερα απο οσα στον Ολυμπιακο, γιατι εκει ειχε να ανταγωνιζεται τον Γκαλετι απο την αλλη πτερυγα για το ποιος θα κανει παιχνιδι με την μπαλα. Στον ΠΑΟ δεν φαινεται να υπαρχει τετοιο προβλημα, αφου δεξια πτερυγα απλα δεν υπαρχει :) και αλλος παικτης που να μπορει να παιξει τον 1vs1 τοσο καλα μαλλον δεν υπαρχει. Ζω για τη στιγμη που θα δω πετυχημενο overlap Λετο - Σπυροπουλου :) Απο την αλλη ομως τρεμω/περιμενω με ανυπομονησια (ευκαιρια για τζερτζελο) τη στιγμη που ο Σισε θα ειναι ξεμαρκαριστος για γκολ και ο Λετο θα σκεφτει "ας περασω κανενα αμυντικο ακομα και ας το βαλω μονος μου"..... ΚΟΛΑΣΗ!!!

Χ.

bill είπε...

Συμφωνώ οτι το παράδειγμα των 2 είναι υπεραισιόδοξο και δεν το έκανα γιατί πιστεύω οτι και οι άλλες επιλογές θα αποδειχτούν αντίστοιχα καλές. Το έκανα για να δείξω οτι και τότε ο ΠΑΟ έκανε τέτοιες επιλογές με αμφίβολα αποτελέσματα και δε θυμάμαι τόση γκρίνια αλλά αντίθετα μία ευχαρίστηση που η ομάδα προσπαθεί να βγάλει νέους παίχτες και επενδύει σε μικρούς. Αλλά ξαφνικά όλοι συμπεριφερόμαστε λες και η ομάδα είναι η Ρεάλ και δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε άλλον από τον Καναβάρο στην άμυνα(που είχε βαφτιστεί βασιλιάς της γκέλας στην Ισπανία). Αυτό θέλω να δείξω. Μπορεί να είπε 2 μαλακίες ο βγενόπουλος αλλά όχι το δέσαμε σκοινί κορδόνι και μέσα σε 2 χρόνια(είδες κι εγώ με το 2?) παρόλο που γίνονται τόσα βήματα μπροστά εμείς να γκρινιάζουμε όσο επι Τζίγγερ και να λέμε οτι θα διαλυθεί το σύμπαν εάν δεν πάρουμε πρωτάθλημα. Αυτή η απολυτότητα είναι που με τρελαίνει. Που κανείς δεν ασχολείται με τη λειτουργία της ομάδας και όλοι κάθονται στην γκέλα του Καντέ και του Βύντρα.