Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Άλλο Λέτο κι άλλο Μπέτο!

Παρά τις ανησυχίες που είχανε εκφραστεί δεν μπορώ να πώ οτι ανησυχούσα για το ματς. Είχα ένα προαίσθημα. Ήτανε μία πρώτης τάξης ευκαιρία να σκοράρει ο Σισέ και να του φύγει το άγχος όπως και έγινε στο 9'. Και μόνο να δεί κανείς τους πανηγυρισμούς του, που μοίραζε φιλιά και αγκαλιές μέχρι και στους φροντιστές καταλαβαίνει κανείς την πίεση και το άγχος με το οποίο έψαχνε το π΄ρωτο του γκολ. Καλή αρχή και ελπίζουμε σε πολλά άλλα. Δεν ξέρω αν έφταιξε το γκολ νωρίς και η αδυναμία του Εργοτέλη να βγεί δυνατά στην επίθεση αλλά φοβερή μπάλα από την ομάδα δεν είδαμε. Και λέω από την ομάδα γιατί από έναν παίχτη της συγκεκριμένα είδαμε οτι ωραιότερο έχει δεί βάζελος φίλαθλος τα τελευταία 10-15 χρόνια.ΤΟΝ ΛΕΤΟ.
Στα τελευταία ματς έχουμε πεί οτι έχει κάνει τη διαφορά και οτι δείχνει μεγάλη κλάση. Αυτό που είδαμε σήμερα ήτανε άλλο πράμα. Πείτε με και πεινασμένο από τέτοια ως βάζελο, αλλά το πώς χόρεψε ο Λέτο με τη μπάλα σήμερα εγώ σπάνια το έχω δεί σε ελληνικό ματς. Εκτός από 2 γκολ που έβαλε, ήτανε πραγματικά εξαιρετικός. Σίγουρα σε κάποιες φάσεις το παράκανε λίγο, αλλά πώς να τον βρίσεις όταν στην ίδια φάση έχει περάσει 2-3 αμυντικούς με πιρουέτα και πασάρει ακόμη και πεσμένος κάτω μετά από τάκλιν που έχει κάνει για να σώσει χαμένη μπάλα. Αν εξαιρέσουμε τις σέντρες του που σήμερα δεν ήτανε τόσο ακριβείς(αν και έχει κάνει και μία απίστευτη 40αρα διαγώνια από τη μία άκρη στην άλλη) ακόμη και στα μαρκαρίσματα του ήτανε σχεδόν πάντα εκεί και συχνά αποτελεσματικός. Περιμένω με αγωνία τα μπινελίκια των γαύρων προς Κόκαλη που τον άφησε να φύγει, όχι οτι είχε και χρήμα να τον κρατήσει βέβαια.
Καλές οι φιοριτούρες, αλλά τί άλλο είδαμε στο ματς?
1.
Η άμυνα ήτανε πάλι μέτρια και με καλλίτερο αντίπαλο θα μπορούσε άνετα να έχει δεχτεί γκολ. Σίγουρα η σύνθεσή της δίνει ελαφρυντικά αφού δεξιά ήτανε ο Μπιερσμίρ που το παιδί προσπάθησε φιλότιμα αλλά δεξί μπακ έπαιζε 2η φορά στη ζωή του. Παρόλα αυτά έδειξε καλά στοιχεία. Αριστερά ο Δάρλας που έχει μόλις επανενταχθεί στην ομάδα και έχει πάιξει μόνο ένα φιλικό δε νομίζω οτι θα μπορούσε να προσφέρει και περισσότερα απ' όσα έδωσε. Τα λάθη ήρθανε κυρίως από Δάρλα που μερικές φορές έχασε τον αντίπαλό του και από Βύντρα που τα έχουμε πεί, ούτε μια συρτή πάσα των 10 μέτρων δεν κάνει με σιγουριά. Με τη μπάλα στα πόδια είναι να γελάει ο κόσμος ακόμη κι όταν έχει μπροστά του τον Μπουντιμίρ και όχι τον Φορλάν. Ειδικά στο β' ημίχρονο υπήρξανε απειλητικές στιγμές, ενώ στο πρώτο είχε και δοκάρι ο Μπέτο που πήρε κεφαλιά από τον Λουκά.
2.
Καλή κυκλοφορία υπήρξε μόνο σε μικρά σημεία του παιχνιδιού παρόλο που δίπλα στον Ζιλμπέρτο ήτανε ο Κάρα και μπροστά του ο Λάζαρος που είναι πιό δημιουργικός. Βέβαια όταν ο Κάρα γυρνάει δίπλα στον Βύντρα να πάρει μπάλα και ο Ζιλμπέρτο δεν πολθσυμμετέχει στην οργάνωση μάλλον είναι δύσκολο να κυκλοφορήσει καλά η μπάλα. Τις 2 κάθετες που είδαμε τις έκανε ο Νίνης που αντικατέστησε τον Κάρα που χτύπησε, αλλά κι αυτές ήτανε οφσάιντ.Λίγα πράματα και από Νίνη που θέλει παιχνίδια κι αυτός να βρεί ρυθμό. Για ανάπτυξη από τα πλάγια με τα μπακ δε θα μιλήσω καν. Εάν δυσκολευόμαστε με Σπυρό και Μούν σήμερα με αυτά τα μπακ θα ήτανε ουτοπικό.
3.
Ο ΠΑΟ και πέρσι με Εργοτέλη έκανε πολλές ευκαρίες και γκολ δεν έβαλε. Σήμερα δεν έκανε τόσες κι έβαλε 3. Απ΄ότι φαίνεται η διαφορά είναι οτι τώρα έχει παίχτες που και τη μία μπορεί να τη βάλουνε στο πλεχτό, ενώ από την άλλη έχει και παίχτες που είναι μία ευκαιρία μόνοι τους(Λέτο).
Μπορεί να τα κάνει αυτά και σε μεγάλα ματς ο Αργεντίνος είναι το ερώτημα.
Εγώ λέω ας μου παίρνει ο Λέτο αυτά με τους μικρούς και για τα μεγάλα θα βρώ κάποιον άλλο. Υπάρχει κόσμος πρόθυμος στην ομάδα.

ΥΓ. Γιόσου γερα, φάε τον Φορλάν!