Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Μία δεύτερη, εκτενέστερη ανάλυση στο 4-2-3-1

Ας κάνω ένα πρώτο σχόλιο στην ενδεκάδα που προτείνει ο Μήτσος με αναφορές σε όλους τους παιχτες.
Για τους δύο πρώτους θα συμφωνήσω όχι γιατί τρελαίνομαι, ειδικά για Σπυρόπουλο, του οποίου η σέντρα δεν είναι και τίποτα σπουδαίο αλλά ελλείψη καλλιτέρου, θα συμφωνήσω. Τώρα για Βύντρα τί να πώ. Έχω περάσει τα νιάτα μου να προσπαθώ να καταλάβω πώς και παίζει τόσα χρόνια βασικός. Πέρσι ήτανε σχετικά καλός, αλλα ειδικά για το παιχνίδι που θέλει ο Τεν κάτε, ο Βύντρα, που σε κάθε φάση θα κάνει γέμισμα πίσω από τη σέντρα αντί να κάνει μιά φυσιολογική πάσα στα αμυντικά χαφ, ακόμη κι όταν δεν πιέζεται, είναι πολύ λίγος. Σίγουρα δυνατός αλλά και πολύ επιρρεπής στο λάθος που μας έχει κοστίσει ουκ ολίγες φορές. Θα 'θελα να δώ Καντέ, έστω και για να δώ και να βρίζω κάποιον άλλο όταν κάνει τις μαλακίες. Ελπίζω οτι θα δούμε κάποιον καλό αμυντικό να πλαισιώνει αυτούς τους παίχτες. Εμένα μ'αρέσει και ο Σαριέγκι, γιατί είναι ψυχάρα, αλλά σίγουρα σε φυσικά προσόντα υπολείπεται των άλλων. Για Μελίσση και Ντέιβιντ τί να πώ. Θα δείξει.
Δεξιά έχουμε πολλές επιλογές και καμία. Εγώ θα προτιμούσα κάποιον άλλο από Σειταρίδη, που να έχει καλλίτερη σέντρα. Πάντως με μικρές ομάδες, που θα χρειάζονται προωθήσεις, ο Μούν έχει δείξει οτι είναι αρκετά καλός, και έχει και καλή συνεργασία με Γκάμπριελ στις εναλλαγές από εκείνη τη μεριά. Με πιό δύσκολες ομάδες θα μπορούσε να παίξει ο Βύντρα δεξιά που όταν δεν προωθείται είναι αρκετά καλός, εάν βέβαια καταφέρουμε να παραβλέψουμε το γεγονός οτι δεν μπορεί να κάνει μία ίσια μπαλιά, έστω και συρτή, παράλληλα στη γραμμή.
Και πάααααμε στο κέεεντροοο.
Κατά κοινή ομολογία ο Σίλβα κινήθηκε στη μετριότητα με αρκετές λάθος πάσες, περιορισμένη διάθεση να κουβαλήσει μπάλα και αρκετά σπάνιο και ακίνδυνο μακρινό σούτ. Ξέρω οτι ειναι ακριβοπληρωμένος και όνομα αλλά για μένα, ειδικά στα παιχνίδια με πιό μικρές ομάδες, που μάλλον του είναι αδιάφορα, θα πρέπει να ξεκουράζεται. Είναι και μίας ηλικίας. Θα χει παίξει και το Συνομοσπονδιών, ας κάνει συντήρηση γιά τα δυνατά ματς.
Όσον αφορά στον Κατσουράνη συμφωνώ. Θεωρώ οτι θα είναι ο βασικότερος παίχτης αυτή τη χρονιά και μαζί με τον Κάρα θα κάνουνε πολύ αλληλοσυμπληρούμενο δίδυμο και θα τον ξεκοθράσει και λίγο. Δυνατός στα στημένα, ψύχραιμος, έμπειρος και με καλό σουτ. Περιμένω κι εγώ αρκετα γκολ.
Ο Σιμάο είναι πολύ μεγάλο εργαλείο. Σίγουρα δε θα πάρει τόσο χρόνο όσο πέρσι, εκτός εάν Ο Τεν Κάτε αποφασίσει να ξεκουράσει το ταλαιπςρο κορμί του Σίλβα. Είναι κομμάντο για ειδικές αποστολές, αλλά μόνο αμυντικά, καθώς όπως μου λέει συνέχεια και ένας άλλος φίλος Μήτσος οτι έχει πεί ο Πανούτσος κάποτε "έχει πάσα γυαλοκαθαριστήρα" το οποίο ακόμη προσπαθώ να καταλάβω.
Ο Μάτος πάλι αδικημένος θα βγεί άμα δε φύγει παρόλο που το παιδί και δυναμικός είναι, και πάσα έχει, και πνευμόνια πολλά. Άλλες χρονιές με κάτι Μπόβιο, Μπίσκαν και Κονσεισάο θα ήτανε Βασικότατος 'οπως άλλωστε όταν πρωτοήρθε. Τώρα ατύχησε.
Πάμε και στην 3άδα. Βγάζω Κλέιτον που θα πάει είτε στη Ρωσία να το γυρίσει σε Βότκα ή στη Γερμανία να ξεκινήσει τις μπύρες, και τον Ιβάν με βαρειά καρδιά, γιατί μ' αρέσει και προχωράω. Αριστερά λοιπόν έχουμε Λέτο και φαντάζομαι Χριστοδουλόπουλο. Σίγουρα σε κάποια ματς θα δούμε και Καραγκούνη από εκεί, που δεν τα πήγε και άσχημα φέτος, αλλά δεν το προτιμάει. Ο λέτο για μένα είναι ερωτηματικό. Και ως παίχτης και ως επιλογή του προπονητή. Μπορεί Μητσο να χαίρεσαι που θα δείς καμιά τρίπλα, αλλά νομίζω οτι πάσες και σέντρες δε θα δείς και πολλές.Και ο Ντενίλσον ήτανε μανούλα στην τρίπλα και τώρα τρώει τα λεφτά των φτωχών Βιετναμέζων επειδή δεν την έδινε ούτε στο άλλο πόδι. Αν δε ο μικρός σου αργεντίνος αρχίσει να κλωτσάει και μπάλες στις προπονήσεις, τότε ξέχνα τις τρίπλες και για φέτος. Πάντως είναι τεχνίτης και γρήγορος και διεισδυτικός και φαντάζομαι γι αυτό επιλέχθηκε, αν και αδυνατώ να πιστέψω οτι θα μαρκάρει πιό πολύ απο τον Ιβαν. Ο Χριστοδουλόπουλος είναι μία καλή δέυτερη επιλογή και με ένα δυνατό φορ θα μπορεί να μπουκάρει και πιο πολύ και να σκοράρει αν πάρει παιχνίδια. Έχει παθος και τεχνική και πιστεύω φέτος θα είναι πιό καλός που θα έχει προσαρμοστεί στην ομάδα.
Στο κέντρο Ο ΚΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ. Ο Μόνος που έχει παρει τη φανέλα βασικού σπίτι. Φέτος θα ξεκουραστεί λίγο και απο Κατσουράνη και από Νίνη ελπίζω που θα κάνει επιτέλους προετοιμασία κανονικά με την ομάδα.Να δούμε φέτος που θα είναι όλα καλά αν θα παίξει ή θα τον ψάχνουμε πάλι. Και δεξιά εμένα δε με χαλάει. Τα καλλιτερα του ματς εκει τα χει κάνει άλλωστε και επίσης έχει μάλλον την καλλίτερη σέντρα στην ομάδα, αλλά και καλή τεχνική για να συγκλίνει προς τα μέσα. Σίγουρα τον προτιμώ από τον Γκάμπριελ, που είναι λίγο ασταθής και ξεχνιέται στην άμυνα, αν και δεν μπορώ να πώ οτι η άμυνα είναι και το δυνατό χαρτί του Νίνη. Δεξιά ίσως δούμε πάλι και τον Σάλπι, ο οποιός είχε πολλές ασίστ πέρσι αλλα δεν σκόραρε τόσο βοηθώντας όμως πολύ στο μαρκάρισμα. Με ένα καλό φορ θα βρεί και πιό πολλους χώρους να κάνει πιό πολλές προσπάθειες.
Κορυφή επίθεσης αν όλα πάνε καλά ο ΣΙΣΕ φυσικά. Όλοι οι υπόλοιποι και ειδικά ο Μάντζιος μετά από αυτον τον παιχταρά μοιάζουνε με ανέκδοτο αν και ο Πετρόπουλος έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία και θα έπρεπε να πάρει προσπάθειες. Θέλω να δω οικογενειακο διπλο στην παιανια με τη μια ομλαδα να χει μπροστά τον ΣιΣΕ και την άλλη τον Μάντζιο. Θα γελάνε μέχρι και οι καθαρίστριες στα σπρίντ.Άμα ξέχασα κανέναν μου το λέτε.

ΥΓ1. Καλή μας αρχή Μιτσάκο.