Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Ο κόουτς άλλαξε μυαλά

Όταν το στρήμινγκ κολλάει και παρόλα αυτά δεν χάνεις ούτε μία φάση ή είσαι πολύ τυχερός ή το ματς είναι σούπα. Για χθές μάλλον το δεύτερο έχω να πώ. Ο Τεν Κάτε μάλλον βαρέθηκε να προσπαθεί να παίξει καλή μπάλα με όποια ρίσκα αυτό μπορεί να έχει και αφού για τις εφημερίδες και για την πλειοψηφία αυτό που μετράει είναι οι αυτοσκοποί και όχι η καλή απόδοση, ο κόουτς κοιτάει πώς να παίρνει τα αποτελέσματα και μόνο.Και μάλλον σ' αυτό είναι αρκετά καλός, κι αυτός και η ομάδα που έχει φτιάξει. Πάλι κατέβηκε για το 0 πίσω η ομάδα και πριν μπεί ο Νίνης στο β' ημίχρονο έδειχνε και τελείως ακίνδυνη. Ο μικρός είναι σε καλή κατάσταση και αν στην περιοχή υπήρχε ένας παίχτης παραπάνω να βοηθάει τους επιθετικούς και όχι 3 αμυντικά χαφ και ο Κάρα που δεν πολυπατάει περιοχή, το σκορ ενδεχομένως να ήτανε και μεγαλύτερο.Γενικά παρόλο που υπήρχανε 3 αμυντικά χαφ η Ντιναμό βγήκε αρκετά συχνά στην αντεπίθεση και ειδικά από τη μεριά του Σαριέγκι δημιούργησε τα γνωστά προβλήματα που έχει η ομάδα όταν ο Γιόσου πρέπει να τρέχει να κυνηγάει γρήγορους παίχτες. Ο Μπιερσμίρ χθες έκανε κάποια λάθη αλλά η αλήθεια είναι οτι και ο Βύντρα συχνά άφηνε την πλευρά του και ανέβαινε. Το πέναλτυ φυσικά και είναι και αποτελεί μεγάλη βλακεία, καθώς ο αντίπαλος είναι αρκετά πλάι για να είναι άμεσα απειλητικός. Ο Σιμάο ήτανε πάλι πολύ καλός γι αυτό που κάνει αλλά εμφανέστατα όποτε παίζει η ομάδα έχει χειρότερη και πιό αργή κυκλοφορία. Βγήκε λίγο κούραση σε Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη και Λέτο αλλά ευτυχώς δε στοίχισε. Εάν το πέναλτυ είχε μπεί θα λέγαμε άλλα, ευτυχώς όμως αυτή τη φορά η ευρωπαική μας τύχη ήτανε εκεί. Τα αμυντικά προβλήματα φανήκανε γιά ακόμη μία φορά παρά το αμυντικογενές στήσιμο. Όπως φάνηκε και η ικανότητα της ομάδας να παίρνει τέτοια ματς χωρίς να υπερφορτώνει επίθεση. Μπορεί να είναι και τύχη, μπορεί να είναι και σύμπτωση. Αλλά μπορεί και κάτι άλλο.

2 σχόλια:

Faust είπε...

Μπορεί να άλλαξε μυαλά ο Τεν Κάτε όπως λες, όμως δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να παίζουμε τόσο αμυντικά με σαφώς κατώτερς ομάδες φοβούμενοι το γκολ. Εμένα δε μου άρεσε καθόλου ο τρόπος που παίξαμε και θεωρώ ότι υπερτιμήσαμε μια σαφώς κατώτερη σε όλα τα επίπεδα από εμάς ομάδα. Ήμασταν τυχεροί και εμείς και ο Τεν Κάτε, που δεν καταλαβαίνω γιατί δεν παίζει ποτέ με 2 επιθετικούς στο σχήμα..Μα ποτέ όμως...Τουλ φέτος...Ναι ήταν κουρασμένοι αλλά δεν θέλω να μιλήσω καν για την ανικανότητα του Ζιλμπέρτο επιθετικά...Παροιμιώδης...Ειδικά το σουτ που κάνει στη στημένη φάση...Τα χουμε ξαναδει 50000 φορές...
Ο Μπιερσμιρ δε νομίζω ότι έκανε πολλά λάθη και το πέναλντυ δίνεται άλλά σίγουρα και δε δίνεται σαν τζαρτζαρισμα βλ γαύρος.
Σκατά παιχνίδι, χάλια απόδοση και μαζί με του α ημιχρόνου με Σπάρτα εδώ (στην Τσεχία δεν το είδα) οι χειρότερές μας εμφανίσεις ως τώρα.Και το λέω πάντα με βάση τη δυναμικότητα της αντιπάλου.Ευτυχώς ήμασταν τυχεροί διπλά και ως προς το άλλο αποτέλεσμα και συνεχίζουμε καλά σε όλα τα επίπεδα.Βεβ να λάβουμε υπόψη και τους ΑΠΕΙΡΟΥΣ τραυματισμούς σε παρόμοιες θέσεις παιχτών στην άμυνα και την απουσία Πετρο και Σισέ...

bill είπε...

Καλά για τον Ζιλμπέρτο τί να πεί κανείς...Ειλικρινά δεν το χωράει ο νους μου να χάνει παίχτης τέτοιας κλάσης τόσα εύκολα σουτ και να κάνει στραβοκλωτσιές. Τώρα για το στήσιμο τα είπαμε και με την ΑΕΚ.Τα μπακ που παιζανε σε αυτά τα ματς είναι αδύνατον να κυκλοφορήσουνε σωστά μπάλα και να ανεβούνε επιθετικά και επιπλέον είναι επιρρεπή στο λάθος. Άρα έπρεπε να φυλάει τα μπόσικα με μία ομάδα που όπως είδαμε είχε γρήγορους ακραίους και γι αυτό έπαιξε με 3 αμυντικά χαφ. Μπορεί να μη σου αρέσει η μπάλα που παίζουμε αλλά η καλύτερη μπάλα σπάνια παίρνει τίτλους εκτός από την Ισπανία. Ακόμη και στην Αγγλία η Άρσεναλ που είναι οτι πιό τέλειο κυκλοφορεί σε ποδοσφαιρική ΟΜΑΔΑ χωρίς να βασίζεται σε σταρ έχει να δεί χρόνια πρωτάθλημα. Άλλωστε και ο Άρης που μάλλον παίζει την πιό στρωτή και δημιουργική μπάλα μάλλον δεν έχει τύχη.